Felfelé araszolt Ázsia

Ma inkább az emelkedést választották a főbb ázsiai indexek, egyedül a Shanghai Composite veszített az értékéből. Legjobban a hongkongi Hang Seng teljesített, eddig 1.6 százalékot tudott emelkedni.
portfolio.hu, 2010. november 3. szerda, 08:52
Fotó:

Kína alulteljesítésére az adhat okot, hogy a piaci szereplők attól tartanak, hogy Amerikában a republikánusok megerősödésével együtt visszafogják majd a kiadásokat, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra, mely projektek nagy hányada származik Kínából. A költséglefaragások természetesen más szektorokat is érinthetnek, így akár nagyobb hatása is lehet az ázsiai térségre.

A japán és szingapúri tőzsde ma zárva tartott, ám nagy mozgásokról nem maradtak le. Nagyobb kilengésekre holnap lehet majd számítani, hiszen a Fed várhatóan ma jelenti be a monetáris lazításának volumenét, erre pedig már hónapok óta várakoznak a piaci szereplők. A döntés ráadásul lépésre kényszeríthet más jegybankokat is, így igen heves mozgásokra számíthatunk csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK