A kínai és a hongkongi tőzsdén jelentősebb emelkedés bontakozott ki a ma reggeli kereskedésben azt követően, hogy a Moody’s A1-ről Aa3-ra módosította felfelé Kína hitelminősítését és megerősítette a pozitív kilátásokat. A hírek hatására elsősorban a bankszektor húzta felfelé a kínai és a hongkongi piacokat: az ICBC részvényei 2,3 százalékkal értékelődtek fel Hongkongban.

Az olaj árfolyama a tegnap közzétett készletadatokat követően kétéves csúcsra emelkedett, ami az energiaszektort támogatta a ma reggeli kereskedésben. A PetroChina részvényei 1,6 százalékkal drágultak ma reggel.

A japán tőzsdén szintén a pénzügyi szektor haladt az élen elemzői felminősítéseknek köszönhetően, a Deutsche Bank ugyanis semlegesről felülsúlyozásra minősítette fel a japán bankszektort. A Mizuho Financial árfolyama 2,4 százalékkal, a Mitsubishi UFJ árfolyama pedig 1.5 százalékkal araszolt felfelé.

A dél koreai Kospi index mélyen alulteljesítette a régiós részvénypiacokat, a kereskedés utolsó perceiben zuhant közel 3 százalékot. A hírek szerint az esés oka, hogy olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Barack Obama és a dél-koreai elnök nem tudott megállapodni a szabad kereskedelmi egyezséget illetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!