Felfelé indulhat Európa

Kis pluszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói csütörtökön a szerdai vegyes zárás után.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 4. csütörtök, 08:16
Fotó: Reuters

Szakértők előrejelzése szerint London és Frankfurt egyaránt 0,2 százalék, Párizs pedig 0,1 százalék emelkedéssel kezdheti a napot.

Csütörtök délelőtt ismertetik az áprilisi euróövezet szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexet, valamint az euróövezet márciusi kiskereskedelmi forgalmát, délután pedig az amerikai külkereskedelmi és az amerikai gyáripari megrendelések márciusi számait.

Elemzők szerint a makroadatok mellett a negyedéves vállalati eredmények is befolyásolhatják majd a csütörtöki trendet - írja az MTI.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,21 százalékkal gyengült, Frankfurtban a DAX-30 0,16 százalékkal erősödött, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,06 százalékkal süllyedt.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 15 cent csökkenéssel 50,64 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK