Felfelé indult Európa

A vezető indexek a pozitív tartományban nyitottak, a kedélyeket az olajpiacokat nyugtató bejelentések hűtötték.
NAPI, 2011. február 25. péntek, 09:58
Fotó:

Emelkedéssel nyitottak pénteken a vezető európai tőzsdeindexek, a CAC 40 0,3, a DAX 0,1, az FTSE 100 pedig (a kezdeti 0,1 százalékos mínusz után) 0,4 százalékkal csütörtöki zárása felett állt röviddel tíz óra előtt.

A hangulatot javítja, hogy Szaúd-Arábia és a nemzetközi energiaügynökség (IEA) is hűteni igyekezte az észak-afrikai és közel-keleti helyzetből adódó olajpiaci félelmeket. A Lloyds Banking Group 4,1 százalékos esésben van éves jelentését követően (bár a várakozásokat meghaladó, 2,2 milliárd fontos adózás előtti nyereséget ért el 2010-ben). Az Airbus anyavállalata, az EADS 2,7 százalékkal áll előző zárása alatt, miután vele szemben a Boeing nyerte meg az amerikai légierő gépeinek légi újratöltő gépeire kiírt, több mint 30 milliárd dolláros tendert.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK