Felfelé kapaszkodik Budapest

Jól indul a nap a Budapesti Értéktőzsdén, felemás teljesítmény Európában.
Napi.hu, 2013. november 15. péntek, 09:38
Fotó: Napi.hu

Fél órával a kereskedés megnyitása után 0,5 százalékos pluszban állt a BUX index, az emelkedésből a blue chipek közül az OTP 0,4, a Mol 0,9, míg a Magyar Telekom 1,1 százalékkal vette ki a részét. A Richter viszont dél felé indult, mégpedig 0,1 százalékkal.

Forgalmat tekintve az OTP vezet 330 millióval, a Mol a második 318 millióval, míg a harmadik helyet a Richter foglalja el 93 millióval.

Nem találják egyelőre az irányt az európai tőzsdék, amelyek hiába nyújtottak jó teljesítményt az elmúlt napokban, ám Janet Yellennek - aki Barack Obama jelöltje a Fed elnöki posztjára - tegnapi kommentjei elbizonytalanították a kereskedőket. Ekkor tehát a londoni FTSE-100 0,15 százalékos pluszban, a párizsi CAC-40, illetve a frankfurti DAX pedig 0,1 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK