Felfelé kapaszkodik Budapest

Kora délutánra pluszba kapaszkodott a Budapesti Értéktőzsde.
Napi.hu, 2015. augusztus 19. szerda, 14:27
Fotó: Napi.hu

A nap elején még hullámzó teljesítményt nyújtott a BUX, ám a délutáni órákra magára talált az index, így fél három felé közelítve 0,5 százalékos pluszt regisztrálhattak a kereskedők.

A blue chipeknél már felemás a siker, hiszen a Mol (0,5 százalék) mellett az OTP tudott csak a pozitív tartományba kapaszkodni, mégpedig 1,3 százalékkal. Ezzel szemben a Richter 0,1, a Magyar Telekom pedig 1 százalékos esésben állt.

A forgalmat nézve sima OTP vezetést láthattunk 2 milliárd forinttal, a második Richter részvényeivel mindössze 389 millió forint értékben kereskedtek. A képzeletbeli dobogóra ezen kívül a Mol fért fel 346 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK