Felfelé kezdődhet a nap a BÉT-en

Az EU csúcs előtt némi pozitív várakozás van a befektetők körében, így a piacok is ezt tükrözik, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a kedvező nemzetközi hangulat hatására enyhe pluszos nyitást várnak az MTI által megkérdezett szakértők csütörtökön.
MTI-Eco, 2012. június 28. csütörtök, 08:52
Fotó: Napi.hu

Enyhe plusz 0,5-1,0 százalékos index változást vár Németh Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese csütörtökön s BÉT-en. Szerinte az EU csúcs előtt a piacokon enyhe optimizmus érezhető, így várhatóan a magyar részvénypiac is ezt a tendenciát követi majd.

Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szintén pluszos nyitást vár a budapesti börzén. Hozzátette ugyanakkor, hogy a nap végére némi lemorzsolódásra lehet majd számítani az árakban. A forint-euró árfolyamnál nem várható érdemi elmozdulás, az euró megmaradhat a 286 forint körül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK