Felfelé korrigáltak a görög bankrészvények

Felfelé korrigáltak, némi árfolyamnyereségre tettek szert csütörtökön az athéni tőzsdén egyes banki részvények.
MTI-Eco, 2015. augusztus 6. csütörtök, 10:51
Fotó: MTI/EPA

Az Eurobank Ergasias S.A. részvénye 0,06 eurón állt, 7,69 százalékkal az előző napi zárás felett. A részvény 52 heti árfolyamtartománya 0,05-0,36 euró.

A National Bank of Greece részvénye 0,50 euró árfolyamon 9,89 százalékkal állt csütörtök délelőtt tíz órakor az előző napi zárás felett. A részvény 52 heti árfolyamtartománya 0,43-2,75 euró.

Az athéni tőzsde árfolyamindexe délelőtt tíz órakor 644,28 ponton, az előző zárás felett 0,16 százalékkal állt. Az index ötheti kényszerszünet után nagy eséssel kezdett hétfőn. Kezdőértéke akkor 616,60 pont volt az azt megelőző legutóbbi, június 26-i 797,52 pontos zárás után.

A banki részvények a tőzsdeindexnél jóval nagyobb veszteséget szenvedtek el a hétfői nyitás óta az athéni piacon részben a kormány feltőkésítési szándékáról elterjed hírek miatt, részben pedig azért, mert az öt hetes kényszerszünet alatt mintegy 100 millió eurónyi eladási megbízás halmozódott fel a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.08.06 11:35

..süketelés ..,kiszállás ,amíg van mivel ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html