Emelkedéssel zárták a csütörtöki kereskedést az európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE 0,55, a frankfurti DAX 0,75 százalékkal haladta meg szerdai záróértékét, míg a párizsi CAC 40 1,25 százalékot emelkedett a nap során.

A légitársaságok vezették az emelkedést: az Air France-KLM papírok 2,2 százalékkal drágultak, miután a társaság közölte, hogy a javuló gazdasági környezet és a növekvő forgalom ellensúlyozta a dráguló üzemanyagokat. A fapados társaságok közül a Ryanair papírjai is 0,8 százalékot emelkedtek.

A bankszektor is kivette részét Európában az emelkedésből: a Societe Generale papírok 0,6, míg a Barclays részvények 2,4 százalékkal drágultak. Az energetikai szektorban az olajvállalatok papírjai is drágulni tudtak csütörtökön köszönhetően annak, hogy az olaj ára 100 dollár felett maradt. A BP részvények 1,6, a Total papírok pedig 1,2 százalékkal emelkedtek.

Az olajcégek, a bányavállalatok és bankok húzták feljebb az európai részvényindexeket, ami annak a jele, hogy visszatérőben van a kockázatéhség - vélik elemzők.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!