A portugál állampapír piaci hozamok "elszállása" következtében az Ázsia tőzsdék is gyengén kezdték a kereskedést, a nap végére azonban a főbb indexek többségének sikerült pozitív teljesítményt felmutatnia. A legkisebb mértékben a Japán Nikkei emelkedett, a Shanghai Composite, a Kospi és a Hang Seng indexeknek sikerült erősebb pluszokat is felmutatni, 1% fölötti emelkedést azonban csak a tajvani és indiai tőzsde produkált. Az ausztrál S&P/ASX 200 közel 0,2 százalékot esett.

Japánban a jen erősödése negatívan érintette az exportcégeket. A gyorsjelentési szezon is folytatódott, a Toshiba 1,8 százalékot, a Konica Minolta 2,5 százalékot, a Fujifilm pedig 6,9 százalékot esett, ez utóbbi kettő a Cannon által közzétett negatív eredményszámoknak köszönhetően.

Ausztráliában vállalati hírek segítették az emelkedést, a Woolworths árfolyama 1,4 százalékkal került feljebb a társaság kedvező gyorsjelentése hatására.

Hongkongban az energiaipari cégek jól teljesítettek, de több nehézfémgyártó vállalat részvényárfolyama is zuhant, a társaságok által kiadott profit warning következtében. Az Aluminium Corp. of China 4,1 százalékot, az Angang Steel 11,7 százalékot, a Maanshan Iron & Steel 9 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!