Felfelé mozdult az állampapír-hozam

Több mint háromszoros túljegyzés és kissé emelkedő hozam mellett keltek el a háromhónapos diszkontkincstárjegyek a mai aukción.
Ádám Viktor, 2005. július 19. kedd, 12:36
Fotó:

A megszokott, 35 milliárd forintos mennyiséggel szemben - csakúgy, mint a múlt héten - az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) ezúttal is 25 milliárd forintnyi háromhónapos diszkontkincstárjegyet (dkj) hirdetett meg, amire 78 milliárdos ajánlat-tömeg érkezett. Az elfogadott hozamok 6,30-6,43 százalék között szóródtak, a 6,41 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarkot 3 bázisponttal múlta felül, az egy héttel korábbi értéknél azonban 15 bázisponttal kisebb lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK