10 órakor két vártnál rosszabb eurózónás beszerzési menedzser index (bmi) adat is érkezett: az októberi szolgáltatói beszerzési menedzser index a várt 48,4 pont helyett 47,2 pont lett, miközben a szintén októberi feldolgozóipari bmi 48 pont helyett 47,3 pontra esett. A nap további részében kiemelkedő amerikai makroadat nem érkezik, így várhatóan továbbra is az EU-csúcs kapcsán érkező hírek határozhatják meg a hangulatot. Ezek mellett pedig a részvények és az indexek technikai képe lehet a meghatározó, az S&P 500 kapcsán például a mostani hét elején az lesz a kérdés, hogy megerősítésre kerül-e a kitörés 1230-1235 pontnál.

Az irányadó nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,9, a francia CAC-40 0,3, az FTSE-100 0,5 százalékos emelkedést mutat. A fejlett európai indexek az S&P 500-zal szemben még nem törtek új lokális csúcsokra. A görög parkett eközben pedig tovább szenved.

A vállalati hírek közül kiemelhető, hogy ismét veszélybe került a Saab jövője, a társaság ugyanis bejelentette, hogy kilépett a kínai befektetőkkel kötött megállapodásból, amelynek során 245 millió euróhoz juthatott volna a svéd autógyártó. A Saab papírok jelenleg 0,6százalékos csökkenést mutatnak.

A svájcban 7,1 százalékkal ugrott meg a Nobel Biocare, miután egy újság értesülései szerint az EQT Partners és a Bain Capital LLC fontolgatja, hogy felvásárolják a fogimpantátumokat készítő társaságot.

A TomTom 18,9-kal rallyzott a hírre, hogy a társaság nyeresége a harmadik negyedévben az elemzők által várt 15,9 millió euró helyett 28,9 millió volt. .

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!