Az Acél Világszövetség előrejelzése szerint 2011-ben 5,3 százalékkal nőhet az acélkereslet, amely így elérheti az 1,34 milliárd tonnát, hála Kína és Európa növekvő igényeinek. A szövetség idén 13 százalékos keresletnövekedésre számít, minek eredményeként a teljes forgalmat 1,27 milliárd tonnára várja világszinten. A jövő évi előrejelzés szerint a kereslet a 2008-as csúcsot is meghaladhatja, ám ha a kormányzatok megkezdik a gazdaságélénkítő intézkedések visszavonását, az a nehézipari kapacitásokon is nyomot hagyhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!