Felfüggesztés a Zalakerámia-sztori nyomán

Az Intergazprom-Invest Holding Rt. több mint 29 százalékos részesedést szerzett a Zalakerámia Rt.-ben. A cég az Arago pakettjét vásárolta meg, bár erről a bejelentés még nem jelent meg. A Zalakerámia-papírokat mára felfüggesztették.
NAPI Online, 2003. március 13. csütörtök, 10:32
Fotó:

Az Intergazprom-Invest Holding Rt.(I.G.P.I. Rt.) vezérigazgatója bejelentette, hogy társaság 2003. március 12-én 1 564 640 darab Zalakerámia-részvényt szerzett. A megszerzett részvénymennyiség az I.G.P.I. Rt. számára a Zalakerámiában 29,22 százaléknyi közvetlen befolyásszerzést eredményez - jelentette be a tőzsdei cég. Információink szerin a szóban forgó pakettet az rt. az Aragótól vásárolta meg, bár erről hivatalos értesítés egyelőre nem látott napvilágot.

A fentiekben kimutatott részvénymennyiség az I.G.P.I. Rt. 99,95 százalékos részvényese, a brit Fernmine Limited számára 29,20 százalékos közvetett befolyást eredményez a Zalakerámiában. (Korábbi információink szerint az IGPI-nek először a BorsodChem-ügyekben feltűnt Milford Holdings volt a tulajdonosa, ám 2001 elején már az Undall International Limited volt az egyetlen részvényese.)

Az I.G.P.I. Rt. az Általános Értékforgalmi Bank Rt.-ben meglévő tulajdonosi részesedésén keresztül a társaságban további 2,19 százalékos közvetett befolyással is rendelkezik - áll a Zalakerámia közleményében.

A BÉT eközben a Zalakerámia további tájékoztatására vár, ám addig is a március 13-i kereskedési napra felfüggesztette a Zalakerámia-papírok kereskedését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK