A BUX 11 650 pontig esett röviddel a New York-i nyitás előtt, míg az MNB rendkívüli, 300 bázispontos kamatemelését követően 12 128 pont felett tetőzött, 1,7 százalékos mínuszban.

Egy órával a zárás és a hosszú hétvége előtt 5,2 százalékos veszteséggel 11 700 ponton állt a mutató, a legnagyobb érvágást a 9 százalékkal 956 forintra zuhanó Mol okozta. (Az olajpapír nem sokkal korábban az átmeneti felfüggesztést jelentő 10 százalékos bukóban is megfordult.) Az OTP önmagához képest javítva 3,8 százalékos veszteséggel 2549 forinton cserélt gazdát, a kamatemeléssel elpáholt osztalékpapír, a Telekom pedig 7 százalékkal 558 forintra zuhant, miközben a Richter 0,4 százalékos halványodással 27 400-on járt a korábbi szerény pluszok után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!