BUX
38510

Felfüggesztett tőzsdei papírok

Felfüggesztették a Hungagent Rt. papírjainak tőzsdei kereskedését, miután a társaság többségi tulajdonosa, a Deutsche Balaton AG a mai napon tájékoztatta a tőzsdét, hogy önkéntes nyilvános vételi ajánlatot kíván tenni a Hungagent Rt. részvényei 100 százalékának megszerzése céljából.

NAPI Online, 2006. április 5. szerda, 12:44

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság szabályzata szerint a tőzsde a jogszabályban meghatározott esetekben felfüggesztheti az adott értékpapír kereskedését.

A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. számú törvény 325.§ (1) bekezdése szerint a tőzsdei szabályzatban meghatározott személy - jelen esetben a Tőzsde Vezérigazgatója - legfeljebb tíz tőzsdenapra felfüggesztheti meghatározott tőzsdei termék forgalmazását, ha a további forgalmazás nem biztosítja a rendezett, áttekinthető és tisztességes kereskedelmet.

A befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja, s a Tőzsde megítélése szerint a felfüggesztés időtartama alatt biztosított a tájékoztatás minél szélesebb körben történő nyilvánosságra kerülése.

A fentiekre tekintettel a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság vezérigazgatója a rendelkező rész szerint határozott.