Felfüggesztették a tunéziai tőzsde működését

Tunéziában hétfőn felfüggesztették az értéktőzsde működését, miközben a nap folyamán lemondott az utolsó két miniszter is, akik a január közepén távozásra kényszerített Zin el-Abidin ben Ali elnök alatt működő kormányban is részt vettek.
MTI-Eco, 2011. február 28. hétfő, 21:18
Fotó:

A tuniszi értéktőzsde internetes oldalán jelentette be hétfőn este, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti működését "tekintettel a kialakult helyzetre, és a befektetők megtakarításai védelme érdekében."

A nap folyamán először Afif Selbi, ipar- és energiaügyi miniszter, majd később Mohamed Nuri Dzsuini nemzetközi együttműködési és fejlesztési miniszter mondott le.

Vasárnap mondott le az addigi miniszterelnök, Mohamed Gannúsi, aki január 17-e óta töltötte be tisztét. Lemondása előtt heves összetűzések voltak Tuniszban az átmeneti kormány ellen tüntetők és a rendőrség között. Gannúsit ellenfelei azzal támadták, hogy túl erősen kötődik az előző, a népi mozgalom által megdöntött rendszerhez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK