Felfüggesztették az Altera kereskedését

Napközben fontos bejelentést tesz a cég.
Szabó Dániel, 2018. április 26. csütörtök, 10:14
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Budapesti Értéktőzsde felfüggesztette az Altera Vagyonkezelő Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését a 2018. április 26-i Tőzsdenapon a kereskedés kezdetétől a lezárás szakasz végéig - derül ki a tőzsde honlapjára feltöltött közleményből.

A Napi.hu úgy tudja, hogy a cég még csütörtökön fontos bejelentést tesz. Vélhetően a tulajdonosi struktúra átalakulásáról.

A társaság tulajdonosi köre tavaly év végén átalakult, és a vállalat élére új menedzsment került. Januárban döntöttek az alaptőke megemeléséről a vagyonkezelőnél. A részvények névértéke decemberben 1000 forintról 100 forintra csökkent, ezzel párhuzamosan a részvények darabszáma a tízszeresére emelkedett. A januári bejelentéskor a társaság vezetése jelezte, hogy az átalakulás még nem ért véget, később ismertetik a közép- és hosszú távú stratégiájukat.

A szerdai záráskor 875 forintos árfolyamon kereskedtek a papírokkal. A cég tőzsdei kapitalizációja 2,97 milliárd forint.

A fotó forrása: Napi.hu.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK