Felfüggesztették az OTP-t!

Hatalmasat zuhantak az OTP részvények a BÉT-en, röviddel dél előtt 2100 forintig is esett jegyzésük, s ezért a 10 százalékot meghaladó leértékelődés miatt átmenetileg fel is függesztették kereskedésüket. Ez azóta újraindult, s most már 2085 forinton áll az árfolyam, ez 11 százalék mínusz.
NAPI Online, 2009. február 17. kedd, 11:40
Fotó:

A bankpapír forgalma is jelentős, 7,2 milliárd forint. Az OTP-t ma számos rossz hír sújtja, a negatív nemzetközi hangulatban az összes régiós bank esik, a Moody's bejelentése szerint az összes térségbeli kitettséggel rendelkező bankot le fogja minősíteni.

A BUX eközben még jól tartja magát, 11 158 ponton, 2,5 százalék a mínusz.

A Mol eközben 8870 forinton stagnál, a gyógyszerrészvények kurzusa is stabilizálódott, az Egis 12 000 forintig emelkedett vissza, a Richter 27 100 forinton állt dél előtt.

Stabil ugyanakkor a Magyar Telekom is, 589 forinton cserél gazdát. Nagyot esett viszont a Rába, a gépipari cég részvényei megadták magukat a rossz híreknek, s most 635 forinton cserélne gazdát. Ez 7 százalékos csökkenést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK