Felfüggesztették az OTP-t, hibázott a bróker? (bővített)

Brókerhiba miatt felfüggesztették az OTP kereskedését.
NAPI Online, 2007. szeptember 10. hétfő, 13:00
Fotó:

Az OTP piacán 10 percre felfüggesztették a kereskedést, miután a papír jegyzése brókerhiba miatt 10 400 forintra ugrott, ami 14,5 százalékkal haladta meg a pénteki záróárat. Az ügylettel az addig 26 250 pont közelében álló BUX-ot sikerült - ha csak átmenetileg is - 27 710 pontig föltornászni. Az ügylet keretében információink szerint 157 ezer darab részvény cserélt gazdát, a veszteség mértéke pedig 100 millió forint körül lehet.

A rövid szünet után minden visszatért a normális kerékvágásba, és a részvénnyel újra a két százalékos mínuszt jelentő 8900 forint közelében kereskedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK