Felfüggesztették az új cég BÉT-re jövetelét

A felügyelet egyelőre felfüggesztette az Optisoft Nyrt. részvényeinek tőzsdei bevezetéséhez szükséges tájékoztató jóváhagyását.
Mezősi Tamás, 2010. március 9. kedd, 17:49
Fotó:

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) úgy döntött, hogy egy február 19-én indult közigazgatási eljárás jogerős lezárultáig nem határoz az ügyben, engedélyezi-e az Optisoft törzsrészvényeinek és osztalékelsőbbségi részvényeinek tőzsdei bevezetését.

A felügyelet a cég egyik fő megbízójával és tulajdonosával a Tempo Egészségpénztárral áll jogvitában az ügyben, amelyben azt vizsgálják jogszerű volt-e a pénztár zártkörű tulajdonszerzése az Optisoftban.

A BÉT-en megjelenni kívánó cég honlapján csak meglehetősen régi adatok taláhatóak. A társaság 365 milliós jegyzett tőkéjéhez 150 milliós sajáttőke tartozott 2007-ben, a profit pedig valamivel meghaladta a 4 millió forintot - azaz mérete alapján csak erős jóindulattal nevezheő tőzsdeérettnek.

A cég elsősorban pénzügyi, nyilvántartó szoftverek-előállításával, illetve az ezekhez kapcsolódó üzemeltetéssel foglakozik - igaz az utóbbi időben új területek felé is nyitott. Megjelent például az utalványpiacon, ahol a tervek szerint idén 10 százalékos részesedést érne el, az elektronikus utalványpiacon pedig 45 százalékos súlyával szereplővé válna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK