Bizonytalan nemzetközi hangulatban a Budapesti Értéktőzsde indexe 0,5 százalékos emelkedéssel 20 267 pontig jutott pénteken. Az emelkedés oroszlán részét ezúttal is a forgalom 80 százalékát adó OTP biztosította.

A vezető részvények között csak az MTelekom lett olcsóbb, a távközlési papír árfolyama 1,2 százalékkal 726 forintig süllyedt.

A legszebben az OTP-részvény teljesített, a bankpapír hullámzó kereskedésben, és viszonylag jelentős, 22 milliárd forintot meghaladó forgalomban 1,6 százalékkal 5316 forintig drágult. Az árfolyam nap közben igencsak széles sávban mozgott, hiszen míg reggel 5000 forinton forgott a papír, a zárás előtt 5355 forinton is volt rá ajánlat.

Már a nyitásban 1 milliárd forintért adtak el OTP részvényt, ami az ázsiai piacok mélyrepülése után nem nagy meglepetésre 4,4 százalékos mínuszban 5000 forinton kezdte a napot.

A Mol is növelte árfolyamát, méghozzá 0,7 százalékkal 15 550 forintig. Vételről tartásra rontotta a Mol Nyrt. minősítését a Raiffeisen International, a tőkeigényes növekedési projektek és a társaság hitelállományával magyarázva a döntést; a célárat 15 300 forintról 18 191 forintra emelte a bank.

A Richter is erősített 0,5 százalékkal, és így 40 650 forinton fejezte be a kereskedést. Az Egis jegyzése viszont csökkent, így a kisebbik gyógyszergyár 0,8 százalékos gyengüléssel 18 650 forinton állt záráskor.

Az Econet ezúttal is komoly, közel félmilliárd forintos forgalomban forgott, és 1,6 százalékkal 129 forintig emelkedett az ára.

A legnagyobb, majd 9 százalékos emelkedést a szinte elhanyagolható forgalomban kereskedett Quaestor érte el; míg a nap vesztese a BIF (Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Rt.) volt, a közel 8 százalékos zuhanás azonban szintén minimális forgalomban teljesült.

Budapest ezúttal is felemásan teljesített régiós társaihoz képest, Prága 0,7 százalékkal emelkedett, a varsói Wig20 index viszont 0,6 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!