Erősödtek kedden a fő európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE 0,4, a párizsi CAC 40 0,25, a frankfurti DAX 0,4 százalékkal emelkedett.

Frankfurtban a továbbra is erős Ifo-index nyomán kelendők voltak a technológiai és feldolgozóipari cégek papíjrai - az Infineon és a Volkswagen papírok például 1,5 százalékkal erősödtek - Londonban pedig a dráguló nyersanyagárak nyomán a bányaipari cégek részvényei pörögtek.

Az eurózónában egyébként a dollárral szemben gyengülő euró is támogatja az iparvállalatokat, ám - vélik elemzők - rövid távon ennek ellenére nem várható emelkedés a piacokon, mivel az európai adósságválság, a lassuló növekedési kockázatok - párhuzamosan a kínai dinamika mérséklődésével - aggályokat ébresztenek a befektetőkben.

A hétfőn negatívra rontott olasz adósbesorolás után kedden erőre kapott a milánói MIB index, amely 0,2 százalékkal erősödni tudott.

Az izlandi hamufelhő terjedése nem segítetette a légitársaságok papírjait, a Lufthansa papírok például 2,3 százalékkal gyengültek Frankfurtban. A bankszektor vegyesen mozogott kedden Európában, a brit bankpapírok főként alulteljesítettek, miután a Moody's 14 brit pénzintézetet vett lehetséges leminősítési vizsgálat alá.

 



 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!