Feljebb kúszott az euró és a svájci frank

Délutánra kissé gyengült a forint, a tengerentúli tőzsdei lendület megcsappanásával párhuzamosan.
NAPI, 2011. augusztus 11. csütörtök, 17:41
Fotó:

Délutánra újra gyengült kissé a forint azzal párhuzamosan, hogy kissé a Dow lendülete is megfogyatkozott - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Délután negyed hat előtt az euró jegyzése - amely korábban széles sávban, 272,60 és 277,20 között mozgott - 273,90-en állt, a svájci frank 253,20-ra kúszott vissza, a dollár egységével pedig 192,20-on kereskedtek.

A svájci frank látványos gyengülésbe váltott, a kora reggeli 1,03 alatti szintekről 1,09 fölé lőtt ki az euróhoz mért jegyzés. Ennek hátterében azok a pletykák álltak, amelyek szerint átmenetileg az euróhoz rögzítenék a frank jegyzését, a sáv közepe pedig 1,15-nél lehet. További részleteket erről itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK