A mai aukción meghirdetett 30 milliárd forintnyi papírra 85,6 milliárd forint ajánlat érkezett. Az elfogadott hozamok széles sávban, 5,80 és 6,16 százalék között mozogtak, az átlag 6,09 százalék lett. Utóbbi az egy héttel korábbi aukción kialakult átlaghozamot 18, a tegnapi másodpiaci benchmarkot pedig 5 bázisponttal múlja felül. A múlt héten nagyobb érdeklőpdés mellett zajlott a 3 hónapos jegyek aukciója. Akkor a négyszeres túljegyzés láttán az ÁKK 30-ról 35 milliárd forintra emelte a felajánlott mennyiséget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!