Feljelentéssel zárult a felügyeleti eljárás Wolfgang Rutterstorfer OMV-vezérigazgató ellen, bennfentes információval való visszaélés gyanújával, adta hírül szerdán a Die Presse című osztrák napilap - írja az MTI-Eco.

A Mol-részvények eladásával kapcsolatos vizsgálatról áprilisban számolt be először az osztrák sajtó. Akkor a Wirtschaftsblatt tudósított arról, hogy az OMV-vezér március 23-án több mint 620 ezer euróért vásárolt OMV-részvényeket. Ugyanaznap a Profil osztrák hetilapban megjelent egy nyilatkozata, amelyben a kérdésre, hogy meddig akarja megtartani azokat, azt válaszolta: "Jelenleg nem áll szándékunkban eladni őket (...), az idén mindenképpen megtartjuk őket".

Március 25-én az OMV felügyeleti tanácsa úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Ruttenstorfer elnöki szerződését. Március 30-án, "látszólag piacilag indokolt lépésként" - írta a Wirtschaftsblatt - az OMV eladta Mol-részesedését, s Ruttenstorfer 44 ezer 705 eurós könyv szerinti nyereségre tett szert.



Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!