A szerda este közzétett gyorsjelentés szerint az orosházi gépgyártó forgalma 18 százalékkal emelkedett és megközelítette a 7,5 milliárd forintot. Ennél nagyobb ütemben emelkedett viszont a termelés önköltsége, mivel az árbevétel az autóipari munkák felé tolódott el. Megugrottak a közvetett költségek is, így az üzemi eredmény 206 millió forint lett, alig magasabb a tavalyinál. A kétszáz milliós pénzügyi nyereségnek köszönhetően az adózás előtti eredmény 408 millió forint lett, az adózott pedig 308 millió.

A társaság intenzív beruházási tevékenységet folytat, az első félévben 1,6 milliárdot költött tárgyi eszközök beszerzésére és további 800 milliós kötelezettségvállalása áll fenn.

A részvények nagy részét a kanadai fő tulajdonos már megvásárolta, a csekély közkézhányadot időről időre a tőzsdén tovább csökkenti vásárlásaival.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!