A csütörtökön napvilágot látott kedvező nemzetközi makroszámok és a vártnál jobb vállalati gyorsjelentések hatására tovább folytatódott a pozitív hangulat a nemzetközi részvénypiacokon, ami szintén hozzájárult a forintpiaci rally-hoz. A legutóbb július elején áttört 270-es mérföldkő ma újra elesett és a nap végére 268,60-ig csúsztak le a euró/forint jegyzések - tájékoztatta a Napi Gazdaságot Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője. A többi régiós deviza is komoly vételi nyomás alá került: a zloty-t a vártnál jobb mai lengyel kiskereskedelmi adat is erősítette, de a cseh korona is 7-havi csúcsra tört a közös devizával szemben. A lengyel és magyar állampapír-aukciókon tapasztalt magas érdeklődés is segítette a devizákat. Eddig úgy tűnt nem lép ki a forint a 270-277-es sávból bármekkora is a rally a globális tőzsdéken, ma viszont megtört a jég. Továbbra is a nemzetközi folyamatok fogják befolyásolni az euró/forint kurzust és úgy tűnik várat még magára a korrekció a részvénypiacokon is. Amennyiben holnap is így halad tovább újra a július eleji 267 környéki szintekig is erősödhet a forint a következő nagyobb ellenállás technikai értelemben 267,60-nál várható - jegyzete meg a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!