A társaság élt fellebbezési jogával, tekintettel arra, hogy álláspontja szerint a Fővárosi Törvényszéknek a csődegyezségi megállapodás jóváhagyása iránti kérelmet elutasító és a csődeljárás megszüntetéséről szóló végzésében foglalt indoklás megalapozatlan, a csődegyezségi megállapodás megfelel a jogszabályban foglalt követelményeknek.

A csődtörvény értelmében a fellebbezést a bíróság soron kívül, de legfeljebb 8 munkanapon belül bírálja el - teszik hozzá.

A közlemény szerint a Fővárosi Törvényszék a 2013. április 26-án tartott csődegyezségi tárgyaláson született csődegyezségi megállapodást akként értékelte, hogy az "nem alapos", mert a csődegyezség az egyezséghez hozzá nem járuló, illetve az egyezségkötésben részt nem vevő hitelezők egy részére kedvezőtlenebb feltételeket állapít meg.

Az indoklás szerint a hitelezői osztályokon belül a hitelezők kielégítési mértékének ugyanis az egyes hitelezők teljes nyilvántartásba vett követeléseinek összegére vetítve kell azonosnak lenniük. A végzés indoklása értelmében azzal, hogy a csődegyezség a hitelezőket a tőkeköveteléstől eltérő jogcímeken bejelentett (és nyilvántartásba vett), de nem azonos összegű követeléseikről (kamat és járulékkövetelések) lemondatta, az egyes hitelezőket megillető kielégítések mértékét eltérővé tette, ami a csődegyezséghez hozzá nem járuló hitelezők tekintetében - amennyiben az rájuk nézve hátrányos - nem megengedhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!