BUX
36940

Fellélegzett a forint

Kissé erősödött a forint csütörtök reggel, a nemzetközi devizapiacon az eurót 280 forint alatt jegyezték, a svájci frank és a dollár viszont az előző napokhoz hasonlóan 210 forint felett állt.

MTI-Eco, 2010. december 2. csütörtök, 08:29

Csütörtök reggel 7 óra körül egy euró 279,94 forintba került, kissé erősödött a szerda esti 280,02 forinthoz és az egy nappal korábbi 280,35 forinthoz képest, de az utóbbi napok forintgyengülésének kiindulópontját, a hétfő reggeli 279,50 forint/euró körüli szintet nem érte el.

 

Elemzők szerint a forint erősödhet csütörtökön az euróval szemben, a jegyzések az eurónkénti 277-280 forint közötti sávban mozoghatnak. Ugyanakkor aggodalmak árnyékolják be a forint pályáját. Nem tetszik nekünk, ami Magyarországon történik - fogalmazott a stockholmi központú Nordea bank egy elemzője a budapesti kormány gazdaságpolitikai lépéseivel összefüggésben.Az elemző arra számít, hogy a piac "megbünteti" a forintot, ami a devizahiteles magyar háztartásokat és vállalatokat hozza nehéz helyzetbe. Ilyesmit pedig a kormány remélhetőleg nem akar - idézte a Nordea elemzőjét reggeli közép-kelet-európai régiós piaci körképében a DowJones amerikai gazdasági hírügynökség.