Fellélegzett Amerika az új kínai adatok láttán

Alig változtak a New York-i tőzsde irányadó mutatói a múlt hét pénteki záráshoz képest - hétfőn szünnap volt.
MTI-Eco, 2016. január 19. kedd, 22:50

Megnyugtatta a piacokat, hogy Kína tavalyi GDP-növekedése a vártnak megfelelő, 6,9 százalék volt, 25 éve a legkisebb ütemű, ami felerősítette azokat a várakozásokat, hogy Peking további gazdaságélénkítő intézkedéseket hoz.

A lassuló kínai gazdaságnövekedés miatt az elmúlt napokban 30 dollár alá csúszott a kőolaj ára, és rontotta azoknak az amerikai cégeknek a kilátásait, amelyeknek szoros gazdasági kapcsolata van az ázsiai országgal.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 27,94 ponttal, 0,17 százalékkal, 16 ezer 16,02 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató hajszálnyit, 1 pontot, 0,05 százalékot erősödött, és 1881,33 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 11,47 pontot, 0,26 százalékot gyengült, és 4476,95 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK