A zárásban felhúzott mutató végül 1,3 százalékos plusszal napi maximumán, 22 369 ponton búcsúzott a héttől.

A nagy felrántásban talán az is szerepet játszhatott, hogy pont a zárószakasz idején derült ki, lemondott Hoszni Mubarak egyiptomi elnök.


A vezető papírok közül az OTP a reggeli emelkedésről még alaposan lefordulva a negatív tartományban is megmártózott, majd utána lassú kúszással oldalazgatott felfelé. A bankpapír azonban az utolsó percek felkötéseinek következtében 1,73 százalékot emelkedve kereken 5700 forinton zárt.

Még szebben teljesített a kisebbik hazai bankrészvény, az FHB papírjaira 1,9 százalékkal csütörtöki záróértékük felett, 1061 forinton születtek az utolsó kötések.

A pénzügyi szektor harmadik szereplője, a CIG Pannónia biztosító viszont a vesztesek közé volt kénytelen feliratkozni, árfolyama 1,4 százalékkal 777 forintig szánkázott vissza.


A Mol sem teljesített rosszul, az utolsó negyedéves számait kedden közzétevő olajipari társaság reggel még leszúrt a 21 300 forint közelében húzódó támasz közelébe, onnan visszapattanva viszont töretlenül erősödve végül napi tetejéhez közel 21 625 forinton állapodott meg.


Alig maradtak le mögötte a Richter, amelynek részvényei 1,25 százalékkal 39 700 forintra javítottak. Szektortársa, az Egis ellenben már nem teljesített ilyen acélosan, a kisebb gyógyszergyártó 1,13 százalékkal 21 455 forintra rontott. A Telekom papírjai hasonló mértékben erősödve 537 forintra drágultak.


A kisebb papírok teljesítményét követő BUMIX viszont gyakorlatilag befagyott, hajszálnyi, 0,05 százalékos emelkedés után 1976 ponton zárta a hetet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!