Fellendülést ígér a francia és az olasz PMI

A francia beszerzési menedzserindex (PMI) 52,8 pontra emelkedett májusban az áprilisi 51,7-ről; az 50 pont fölött már a feldolgozóipar bővülését jelző mutató ezzel 15 havi csúcsra jutott. A részindexek mind növekedést mutatnak, kevésbé örvendetes módon a beszerzési áraké is. Erősít az olasz feldolgozóipar is, itt a PMI 51,8 pontra ment föl az egy hónappal korábbi 51,5-ről.
Szabó Márta, 2002. június 3. hétfő, 10:01

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK