A növekedés elsődleges oka a kiadott közlemény szerint az, hogy a cég első negyedéves konszolidált adatai tartalmazzák a Humet-PBC North America Inc. árbevételét és nyereségét is. Jelentős változást okoz továbbá a dokumentum szerint, hogy ezen amerikai érdekeltség vállalatértéke - a cég részvényeinek nyilvános forgalmazási adatai alapján - jóval meghaladja a beruházás (akvizíció) bekerülési értékét. A Humet igazgatósága – a számviteli politika kiegészítésével – úgy döntött, hogy a Humet-PBC-North America akvizíció bekerülési értéke és a tőzsdei forgalmazási adatok alapján számolható vállalatérték különbsége miatt megjelenő eredményt több évre elkülöníti; s csupán a számított eredmény mindössze 1/20-át szerepelteti negyedévenként. A Humet az első negyedéves gyorsjelentését május 11-én teszi közzé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!