Hétfőn Amerikában nem lesz kereskedés, ami alapvetően meghatározhatja ma délutántól a kereskedést. Jó esély vannak arra, hogy forgalom nélkül a kívánt korrekciós szintekre emelkedjenek az indexek és a részvények, de a magasban inkább az eladást érdemes keresni - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

Az OTP-Mol vezérletével akár 400 pont emelkedés is elképzelhető a mai napra, és Amerika nélkül ez a trend hétfőn folytatódhat.

Így a kedd lehet a vízválasztó a piacok további iránya szempontjából.

Az OTP-nél mára 6000 forint fölött húzódik ellenállás, a BUX esetében pedig 22 600 körül kőkemény ellenállás van.

Egyelőre pont a heves reakciók jelezhetik, hogy ez egy medve piac, a volatilitásnak le kell csökkennie ahhoz hogy visszatérjen a bika piac.
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!