Felmentették a Posta elnök-vezérigazgatóját

László Csaba pénzügyminiszter a mai nappal felmentette elnöki tisztéből és igazgatósági tagsága alól Kalmár Istvánt, vezérigazgatói munkaviszonyát pedig azonnali hatállyal megszüntette- jelentette be a PM. László egyúttal felkérte Szivi Lászlót a Magyar Posta Rt. főigazgatóját, hogy mától további intézkedésig megbízottként lássa el a Magyar Posta Rt. vezérigazgatói teendőit.
NAPI, 2002. június 5. szerda, 12:03

A pénzügyminiszter utasította a Magyar Posta Rt. igazgatóságát, hogy haladéktalanul intézkedjen a változásnak a cégbíróságon történő bejelentéséről.

A hír valószínűleg nem érte meglepetésként az érintettet, aki a kormányváltás után maga is úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy számít menesztésére. A Postánál egyébként is nagy változások várhatók: tegnapi bejelentés szerint az ÁPV Rt. leválasztja a Postabankot a postáról és felkészíti a magánkézbe adásra. Ugyancsak lekapcsolják a postáról a tevékenységet nem folytató biztosítótársaságát, és végelszámolják a Tetra Rt.-t.
A Magyar Posta eközben büntetőfeljelentést tett a gazdasági vezetés két meg nem nevezett tagja ellen hűtlen kezelés és a számviteli törvény megsértése gyanújával. A május 31-én rendkívüli felmondással elbocsátott dolgozók elleni büntetőfeljelentést a társaság belső ellenőrzési igazgatósága által végzett vizsgálatsorozat megállapításai alapján tették meg. A rendkívüli felmondásra a jogalapot és okot az adta, hogy a két vezető néhány cselekedete és magatartása veszélyeztette a Magyar Posta Rt. gazdasági érdekeit. A társaság közleménye szerint a két érintett által engedélyezett és teljesített kifizetések sértették a számviteli törvény előírásait. Ezen túlmenően az érintett vezetők több gazdasági társaság tagjaiként és vezető tisztségviselőjeként tevékenykedtek vezetői munkaszerződésükkel, valamint az összeférhetetlenségi szabályokkal ellentétesen - írta a posta közleménye - , anélkül, hogy bejelentették volna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK