Augusztus 4-én véget ért a Globus tőzsdei kivezetéséhez kapcsolódó vételi ajánlat, melyet a francia CECAB csoporthoz tartozó Union Fermiére Morbihannaise Société Cooperative Agricole (UFM) tett 460 forintos árfolyamon a Globus Rt. összes részvényesének - közölte a CECAB. A vételi ajánlat keretében 488039 darab részvényt ajánlottak fel az UFM-nek. A tranzakcióval az UFM 6157995 darabra növelte részesedését, mely a Globus Rt. részvényeinek 56,34 százaléka. Az UFM szándékai szerint a Globus részvényei a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójának jóváhagyását követően kivezetésre kerülnek a börzéről. Az UFM a május 15-én lezárult nyilvános vételi ajánlat során a Globus Rt. részvényeinek 51,13 százalékát szerezte meg. A Globus részvényesei ezt követően közgyűlésen döntöttek a társaság részvényeinek BÉT-ről történő kivezetéséről. A kivezetés feltételeként az UFM a Globus valamennyi részvényesének 460 forinton tett vételi ajánlatot, amit a BÉT vezérigazgatója jóváhagyott. A Globus többségi részesedésének megszerzésével lehetőség nyílik arra, hogy az UFM stabilizálja a Globus pénzügyi helyzetét, illetve a két cégcsoport szinergiáinak kihasználásával elősegítse a termelés felfutását és a munkahelyek megőrzését - áll a közleményben. A Globus-részvények a szerdai kereskedésben 15 százalékos ugrást követően 461 forinton zártak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!