Felminősítés az OMV-nek

Két hét alatt másodszor emelte meg az OMV eredményére vonatkozó várakozását a Morgan Stanley - közölte a Concorde Értékpapír elemzője.
NAPI Online, 2005. június 6. hétfő, 10:55
Fotó:

A brókerház alulsúlyozásról egyenlő súlyozásra emelte az osztrák olajcég részvényeinek minősítését, azok célára változatlanul 292,5 euró (piaci ár 291 euró).
A változtatást azzal indokolta a Morgan Stanley, hogy az OMV bebizonyította, képes a kereslet jelentős változása nélkül emelni a romániai gáz és benzinárakon. Ugyan magasabb finomítói marginokra és javuló vegyipari ciklusra számítanak, azonban még mindig bizonytalan, hogy mikor láthat pénzt az OMV a román Petrom akvizíciójából.
A Morgan Stanley szerint az OMV árazása magasabb, mint néhány közepes olajcégé (Norsk Hydro, Statoil, Repsol), azonban alacsonyabb, mint az európai piaci átlag.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK