Gyengült a forint kedd reggel, az euróért 280,50 forintot is kértek a devizapiacon, a BÉT nyitása után azonban korrekció indult a hazai deviza piacán. Az euró/forint keresztárfolyama nem sokkal fél 10 előtt már csak 0,4 százalékos mínuszban, 279,75-ön állt. A dollár 0,6 százalékkal drágult, így 229,80 forintot ért, miközben a svájci frank 200,80 forinton forgott a bankközi piacon. A Moody's hétfő este négy fokozattal leminősítette a görög államadósság megítélését, amelyet így bóvli kategóriába sorolt át. A hírre az euró dollárral szembeni erősödése megtorpant, a közös deviza újra gyengülni kezdett. Kedd reggelre az euró dollárjegyzése újra 1,22 alatt mozgott, a keresztárfolyam nem sokkal kilenc óra után 1,2180-on állt, ami 0,3 százalékos mínusz a hétfői záróértékhez képest.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!