Ennek betudhatóan ismét 21 000 pont fölött tudta befejezni a napot a vezető index, a 2,6 százalékos plusz ugyanis 21 182 pontos utolsó értéket jelentett. A hétfőn uralkodó optimizmust jól tükrözte, hogy a decemberi lejáratú BUX értékének a növekedése lépést tudott tartani a prompt piaci indexel, az utolsó 21 253 pontos értéke ugyanis 2,7 százalékos emelkedést jelentett. A vezető részvények közül kiemelkedett az OTP teljesítménye a bankpapír ugyanis jóval a BUX drágulása felett, 4,7 százalékkal tudott emelkedni, ami zárásra 5675 forintos értéket jelentett. Ebben jelentős szerepe lehetett annak, hogy a Citigroup 7870 forintra emelte a részvényre vonatkozó célárát. Napközben ennél magasabban 5694 forintos is járt a részvény árfolyama, ami azt jelentette, hogy ismét az 5700 forint feletti szintek jelenthetnek komolyabb akadályt a részvénynek, ahogyan az az elmúlt hetekben történt. A többi nagy papír közül 2,3 százalékkal 16 230 forintra drágult a hét első napján, az óvatos optimizmust táplálhatta az a hír is, hogy ismét sikeres fúrásokat hajtottak végre kurdisztánban. A Magyar Telekom az újabb 50 bázispontos jegybanki alapkamat csökkentésre nem reagált érdemben, az árfolyama 0,7 százalékkal 759 forintig menetelt. Az óvatos sajátrészvény vásárlásokba kezdő Richter 1,9 százalékkal 41 560 forintra emelkedett. Ismét szárnyalt az econet, az országos rádiótender elnyerése óta nem szokatlan mértékben 12,1 százalékkal 130 forintra emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!