A BÉT azonnali piacának forgalma 2014 decemberében 143,6 milliárd forint volt, melyhez a részvények forgalma 138,2 milliárd forinttal járult hozzá. A részvénypiacon lebonyolított forgalom átlagosan napi 7,3 milliárd forintnak felel meg, 43 százalékkal meghaladva az előző havi értéket.

A befektetési jegyek teljesítménye kiemelkedő volt a hónapban: a 963 millió forintot meghaladó rekord havi forgalom több mint másfélszerese a novemberi értéknek. A befektetési jegyekben bonyolított üzletkötések száma nyolcszorosa volt a januártól novemberig tartó időszak átlagának, a termékcsoport összesített tőkeértéke ezzel 819 milliárd forintra emelkedett.

A származékos piacon kötött 699 ezer kontraktus decemberben árfolyamértéken meghaladta a 224 milliárd forintot, ez az előző hónaphoz képest 26%-os bővülést jelent. Az index alapú határidős termékek forgalma több mint kétszer magasabb volt mint novemberben, összesen 6,3 milliárd forintnak felet meg. A decemberben kötött határidős deviza és részvényügyletek összértéke 177,3, valamint 39,8 milliárd forinttal szintén átlagon felüli aktivitást mutat.

Az előző hónap forgalmi rangsorához képest decemberben a tőzsdetagok közül az Equilor Befektetési Zrt. végzett az első helyen, 52,8 milliárdos részvénypiaci forgalmával az ügyletek összértékének 19,4 százalékát bonyolította. Második helyen a Wood & Company Financial Services a.s. állt 13,7 százalékos részesedéssel, majd a Concorde Értékpapír Zrt. következett 12,4 százalékkal. Tíz százalék feletti részesedést ért még el az Erste Befektetési Zrt. (11,4 százalék), valamint a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (10,67 százalék) is.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!