Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Folyamatos a hiánytalanul meglévő eszközök kiadása a Buda-Cash Zrt. f.a.-nál, ezt azonban késlelteti, hogy az ügyfelek jelentős része személyes megjelenése alkalmával még nem rendelkezik másik értékpapírszámlával. A felszámoló azonban ennek hiányában nem tudja azonnal végrehajtani a transzferálást, ezért ismételten kéri, hogy az ügyfelek a személyes azonosításkor már rendelkezzenek ilyen számlával.

A mai bejelentés szerint a brit Gain Capital 412,019 millió forintot, 381 897 eurót és 325 ezer dollárt utalt a Buda-Cash hazai pénzintézetnél vezetett megbízói számláira. Ezek a hiánytalanul meglévő pénzeszközök egyedileg nevesített alszámlákon voltak, ezért az érintett 509 ügyfélnek teljes egészében kiadhatóak.

Eddig összesen 191,4 millió forintot, 43 894 dollárt és 134 722 eurót utaltak át az ügyfeleknek, a további kifizetés folyamatosan történik. A felszámoló arra kéri azokat az ügyfeleket, akik érintettek ezekben a kiutalásokban, de adathiány miatt nem tudták értesíteni őket, feltétlenül jelentsék be aktuális elérhetőségüket az [email protected] e-mail címen.

Kezdetét veszi a D150415 és a D150422 sorozatszámú, lejárt diszkontkincstárjegyek kifizetése is. Ezek a kincstárjegyek hiánytalanul megvannak, lejáratukkor pénzre konvertálta őket a számlavezető, így az érintett ügyfelek pénzben kapják vissza az értéküket. A TVK részvény-kiszorítási eljárásban az elérhető ügyfelek részére megtörténtek a transzferálások.

A PSFN figyelembe véve az ügyféljelzéseket, lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfél-azonosításra személyes megjelenés nélkül is mód legyen. Ehhez le kell tölteni a Buda-Cash honlapjáról a transzferálási megbízás nyomtatványt, a kitöltött nyomtatványt közjegyzővel hitelesíteni kell, majd ajánlott postai küldeményként a cég címére (1118 Budapest, Ménesi út 22.) el kell küldeni. A beérkezett megbízás alapján - amennyiben annak egyéb feltételei is fennállnak - az értékpapírok transzferálása személyes megjelenés nélkül is kezdeményezhető és elvégezhető. A transzferálási megbízás közjegyző általi hitelesítésének, valamint a postázásnak a költségei ez esetben az ügyfelet terhelik - írta a felszámoló.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!