Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hét utolsó kereskedési napja jól indult, hiszen a nyitás után fél órával már 0,26 százalékos pluszt regisztrálhatott a piac, ám ezt délelőtt tíz után egy nagyobb esés követett, aminek következtében a mínuszokat is megkóstolhatták a kereskedők. A visszaesést az OTP vezette, a forint gyengülésével párhuzamosan nagyot estek a bank részvényei, ám később mind a BUX index, mind az OTP visszakapaszkodott és pluszban zárt. A Budapesti Értéktőzsde végül napi maximumán, 18 999,53 ponton zárt, ami 127,6 pontos, avagy 0,68 százalékos növekedésnek felel meg.

Az OTP stagnálás közelében fejezte be a napot, mindössze 0,07 százalékot tudott pénteki kezdőértékéhez képest gyarapodni, így végül 4313 forintot értek a bank részvényei. A blue chipek mindegyike a pozitív tartományban zárt, ezek közül is kiemelkedik a Mol 1,42 százalékos teljesítménye, amelynek köszönhetően 18600 forintot kérhettek a részvényeikért. Erősödött a Magyar Telekom is, mégpedig 0,25 százalékkal, míg a Richter 0,56 százalékos erősödést könyvelhetett el. Mindezek következtében a telekommunikációs cég papírjaiért 399, a gyógyszergyártó vállalat részvényeiért pedig 37920 forintot kértek. A kisebb papírok közül érdemes kiemelni a Plotinust, amelynek saját részvények nélkül számított egy részvényre jutó saját vagyona a tavaly év végi 1814 forintról 1960 forintra nőtt. Az árfolyam megindult a hírre és 9 százalék feletti erősödéssel végül 1920 forintig szárnyalt a részvények ára.

A forgalom elmaradt az idei évi átlagot jelentő 8,5 milliárd forinttól és igen szerényen teljesítményt nyújtva 5,5 milliárd forint körül zárt. A legnagyobb mértékben, 2,5 milliárd forint értékben az OTP papírjaival kereskedtek, de nem sokkal maradt le a Mol sem a maga 2 milliárdjával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!