A nap folyamán több kilengést is bemutatott a 17760 pontról induló BUX, hiszen számos nemzetközi hír volt, amire figyelhettek a kereskedők: a legfontosabb, hogy az Egyesült Államokban tovább folytatták a költségvetés körüli vitákat, ám amíg az innen érkező negatív hírek, mind az európai, mind a tengerentúli tőzsdékét mínuszba lökték, addig Budapest talpon maradt és a nap végére egészen 17948 pontig kapaszkodott fel, ami 0,48 százalékos emelkedésnek felel meg. A blue chipek közül a Mol-nak sikerült a legjobban a zárás a nagy szünet előtt, hiszen részvényei 1,22 százalékot erősödve 17410 forintot végeztek, de nem sokkal maradt el tőle teljesítményben az OTP sem, amelynek részvényei 0,88 százalékot, vagy másképp nézve 36 forintot javítva 4149 forinton fejezték be a napot. Kevésbé volt fényes a Richter napja, ám a részvények 40 forintos erősödése 0,11 százalékos plusznak felelt meg, így a nap végére 36400 forinton cseréltek gazdát az egészségügyi vállalat részvényei. A budapesti nagyok közül egyedül a Magyar Telekom esett, nem is akármekkorát, hiszen a három százalékot meghaladó mínusz következtében történelmi mélypontra zuhantak a részvények: a 355 forintos érték több mint 30 százalékkal marad el az egy évvel ezelőtti szinttől. Még rosszabbul teljesített az E-Star, amely 10,11 százalékot esve úgyszintén történelmi mélypontot ért el, a cég papírjaival 160 forinton kereskedtek.

A forgalom átlagos volt és a szokásoknak megfelelően az OTP-t látjuk az élen, a bankóriás papírjai 5,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. Ettől jelentősen lemaradva következik a második helyen az Magyar Telekom 2,9 milliárd forinttal, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokát a Mol foglalja el 2,3 milliárdos forgalommal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!