Félreértette a piac Matolcsy Mol-nyilatkozatát

A Moltól 35 milliárd forint befizetést várnak a költségvetésbe - jelentette be Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter pénteken. Ez az az összeg amit a Molnak idén kamatokkal együtt büntetésként kell fizetnie az uniós elmarasztalás miatt, és nem pedig a jövő évi plusz adó terhe ahogyan azt a piac gondolta első reakciójában.
NAPI, 2010. október 1. péntek, 14:27
Fotó:

A Molt egy magyar jogszabály miatt büntette meg az unió, amely a külföldiek számára magasabb bányajáradékot írt elő. Ezt azonban a Mol számára is kötelezővé tette az unió, ami a kamatokkal együtt 35,8 milliárd forintot tett ki.

Ezt a befizetést várhatja Matolcsy a Moltól, amelyet a cég már céltartalékként eltett, és meg is fizetett - mondta el a Napinak Somlyai Dóra, a Mol kommunikációs igazgatója.

Így Matolcsy nem a jövő évi plusz adóterhet jelentette be, hanem egy mostani befizetést, amit még nem láthatott lekönyvelve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK