Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A 4624 forinton tömörülő eladók elfogytak, 4850 forintig pattant fel a bankpapír jegyzése.

A Concorde Értékpapír Zrt. hírlevele a következőt írja a fordításról:

"Széttördelték a kommentárok Szijjártó Péter mondatait

Az a kontextus, amelyben Szijjártó Péter mondatait lehozták a világ vezető gazdasági hírügynökségei, értelmezésünk szerint nem felel meg a nyilatkozó politikus gondolatainak.

Miközben az jelent meg, hogy Szijjártó Péter nem tartja túlzásnak az államcsőd lehetőségének említését, az eredeti szövegben ez egészen másképp hangzott el.

A következőkben a Reuters híréből, angolból visszafordítva szó szerint idézzük a szöveget:

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt az, aki csődről beszélt. Sőt, ő büszkén mondta, hogy Magyarország a csőd szélén volt másfél évvel ezelőtt...és büszke volt rá, hogy csak az IMF segítségével tudta megmenteni Magyarországot a csődtől.

Ebből a szempontból egyáltalán nem gondolom, hogy túlzás lenne erről beszélni."

Megítélésünk szerint ez a szöveg egyáltalán nem arra utal, hogy a magyar kormány az államcsőd lehetőségében gondolkodna. A tegnapi események miatti ideges hangulatban a nyilatkozat szerencsétlen széttördelése váltotta ki a globális eladási hullámot a piacokon."

Szijjártó kijelentéseiről és a piaci reakciókról bővebben itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!