Magyar György ügyvéd, a brókercég több kis- és nagybefektető károsultjának jogi képviselője közlése szerint megbízói türelme akkor fogyott el, amikor hetekig tartó számlaegyeztetés után a bank munkatársai arra hivatkozva, hogy az addigi megállapításokat rögzítő jegyzőkönyvek nem feleltek meg a belga tulajdonosoknak, elölről akarták kezdeni a procedúrát. A brókercég egykori ügyfelei úgy vélik, a bank csak az időt húzza, s akár bebizonyosodik Kulcsár Attila bűnössége, akár nem, a pénzintézetnek kell helytállnia. A bank fizetési hajlandóságának teljes hiányát látva az ügyfelek egy másik csoportja felszámolási eljárás megindítását fontolgatja a bankkal szemben. Magyar több ügyfele azt fontolgatja, hogy bírói, illetve államigazgatási jogkörben okozott kár címén a bíróságot és a rendőrséget perlik be, amiért olyan ügyfelek számláit is biztosítási intézkedés alá vonták, illetve zároltatták, akiket a nyomozás keretében csak tanúként hallgattak ki, és akiknek jogos követeléseik vannak a bankkal, illetve a brókercéggel szemben. Az ORFK egyik nevének mellőzését kérő illetékese a lapnak az üggyel kapcsolatban csak annyit mondott: a rendőrség minden lépését az ügyészséggel előre egyeztetve hajtotta végre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!