Felszámolja oroszországi befektetési banki tevékenységét a Deutsche Bank

A Deutsche Bank AG (DB) felszámolja befektetési banki üzletágát Oroszországban - közölte a német pénzintézet pénteken.
MTI-Eco, 2015. szeptember 18. péntek, 12:02
Fotó: Reuters

A Wall Street Journal múlt heti beszámolója szerint a DB mintegy 200 tanácsadással és értékpapír kereskedelemmel foglalkozó alkalmazottat foglalkoztat Oroszországban. A pénzintézet mintegy 1300 oroszországi munkatársa közül a többi, technológiai területeken, készpénzkezeléssel, illetve más pénzintézeteknek, bankoknak, vállalatoknak különféle pénzügyi szolgáltatások nyújtásával foglalkozó alkalmazottját a leépítés nem érinti.

A DB oroszországi ügyfeleinek más központokból fog befektetési banki, értékpapír kereskedelmi és hasonló pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani, és ha kell, tranzakciók lebonyolításához más, harmadik fél orosz pénzügyi szolgáltatók közvetítését is igénybe veszi.

A Deutsche Bank "a szervezeti felépítés komplexitásának a csökkentésével, a költségek lefaragásával és a kockázatok kordában tartásával" indokolta közleményében az oroszországi befektetési banki üzletág felszámolását.

Az ügyben járatos források véleménye szerint viszont az intézkedés az európai és az amerikai hatóságoknak a Deutsche Bank oroszországi ügyfelei ellen pénzmosás gyanújával indított vizsgálatával hozható kapcsolatba. A DB júliusban jelentette be, hogy vizsgálatot indított egyes ügyfelei Moszkvában és Londonban végrehajtott részvénytranzakciói miatt. Értesülések szerint több milliárd dollár nagyságrendű ügyletekről van szó.

A DB új társigazgatója John Cryan és munkatársai átfogó reformokkal igyekeznek helyreállítani a pénzintézet nyereségességét és korrigálni a pénzügy szabályok korábbi áthágásának a következményeit.

A DB már 134 éves múltra tekint vissza Oroszországgal ápolt üzleti kapcsolataiban. A bank kezdetben csak a külkereskedelmi vállalatok üzleteinek a finanszírozásával foglalkozott, de az utóbbi években más nemzetközi pénzintézetekhez hasonlóan az értékpapír kereskedelemre és befektetési tanácsadásra is kiterjesztette tevékenységét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pluralista, 2015.09.18 12:33

Manipulálták a rubel árfolyamát, kipaterolták őket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezusthaju, 2015.09.18 12:11

Eleget buktak a keleti nyitáson. Bukjon most már más is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.09.18 12:07

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html