Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Akik a felszámolás során érvényesíteni kívánják a társasággal szembeni követeléseiket, azokat - a csődeljárásban már bejelentett és nyilvántartásba vett követelések kivételével - a végzés közzétételétől számított 40 napon belül be kell jelenteniük a felszámolónak.

Márciusban a társaság kérésére a bíróság csődeljárást rendelt el, de nem jött létre csődegyezség, mert a hitelezői igények kielégítésére korábban kötelezettséget vállaló részvényes elállt szándékától.

A Visonka Nyrt. 2015-ben a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) alapján készített konszolidált beszámoló szerint adózás után 91 millió forint veszteséget könyvelt el a 2014. évi 69 millió forint veszteség után.

Idén az első fél évben 21,6 millió forint árbevételt ért el a cégcsoport a tavalyi első fél évi 229 millió forint után. Az adózott veszteség 51,5 millió forintra nőtt a 2014. első fél évi 33,6 millió forint veszteség után. A társaság saját tőkéje június 30-án 262,5 millió forint volt - mintegy fele a 2015. év végi 314 millió forintnak -, nem tett eleget a jogszabályokban előírt követelményeknek, mivel a jegyzett tőke (490 millió forint) 75 százaléka alá csökkent.

A Visonka törzsrészvényeit 2011. június 22-én vezették be a BÉT-re, a papírokkal a T kategóriában kereskedtek. A 250 forint névértékű részvények záróára november 21-én 35 forint volt, éves maximuma 77 forint, éves minimuma 10 forint, történelmi maximuma 1283 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!