Felszívódott a Hun Mining nagytulajdonosa

A Hun Mining (ex-Genesis) bejelentése szerint a Servertech Inc. tulajdonában álló részvények aránya 30 millió darabról egymillió 96 ezer tíz darabra, azaz 5 százalék alá csökkent.
Józsa Bernát, 2011. december 1. csütörtök, 12:40
Fotó: Napi.hu

Ezzel a tényleges befolyást tekintve változás nem történt. A semmiből feltűnő titokzatos befektető ugyanis a tavalyi bányacég-apportos tőkeemelésből származó papírok egy részét vette meg a kötelező vételi ajánlat elmulasztása miatt 100 millió forintra bírságolt dél-afrikai apportőröktől, amelyek így nem is voltak bevezetve a BÉT-re, ezért szavazati jog sem kapcsolódott hozzájuk.

A Servertech kitárazását (a vevőről nem érkezett bejelentés) feltehetően szintén a nyilvános vételi ajánlati kötelezettség alóli kibújás motiválhatta, a rejtélyes tulajdonos ugyanis szintén elmulasztott ennek eleget tenni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK